DICE skapar nya spelet

Att Södermalmsbaserade spelföretaget DICE fått äran att skapa det nya Star Wars spelet som kommer komma ut 2015 är något av en dröm, både för företaget och de spelgalna.

9963070-stormtrooper-lego-minifigureNär det kommer till Star Wars så verkar det inte finnas ett stopp på hur populär denna Star Wars värld är, och det kan kännas som om både filmerna och spelen och allt runtomkring bara växer sig ännu större. Att skicka ut inbjudningskort för Barnkalas till en Star Wars födelsedagsfest är en självklarhet, lika självklart som att vuxna män kommer köa när den nya filmen  The force awakens släpps nästa år. Att det nu kommer komma ett spel till känns även det som en självklarhet, och att Dice ska få producera det känns stort.

Ett spel i perfektion

När personalen på Dice fick reda på att de skulle få göra det nya spelet samt att det skulle komma en skalenlig AT-AT maskin till kontoret blev det en lycklig gråtfest. Vad som kommer bli ett faktum är att detta kommer att bli ett spel som är gjort till perfektion och där man kommer spendera övertid på kontoret med glädje, för det är många som har Star Wars som favoritfilmer. Både spelet och filmen släpps nästa år, så nu får alla nöja sig med att se trailern om och om och om igen. Eller, att bjuda in till fest där Star Wars står på temat. Det är en fest som med all säkerhet bara kan gå åt ett håll – till stjärnorna! Gäller det barnkalas går det att ta ut svängarna ännu mer och här ligger bara ens fantasi som gräns.

Så, grattis till Dice, grattis till alla fans som kommer få ett mäktigt 2015 och grattis till alla trötta föräldrar som tack vare Star Wars kan komponera ihop enkla och härliga barnkalas.