Ny Star Wars-film

Nu är det äntligen dags för det som förmodligen alla Star Wars-fans har längtat efter. I slutet på året kommer nämligen en ny Star Wars-film ha premiär. Den första på tio år.

4009104-storm-trooper-helmet

När det gäller Star Wars kommer det nyheter hela tiden. Nya spel lanseras och en uppsjö av nytt merchandise och annat lanseras på marknaden varje år. Det var dock ett tag sedan en ny icke-animerad Star Wars-film kom. Den senaste filmen kom för tio år sedan, nämligen 2005. Men nu kommer faktiskt en ny film igen som ska ha premiär den 16 december i år.

Ny gullig robot

På grund av att den nya filmen kommer snart, har det rapporterats en massa saker om vilka som är med och vad den nya filmen handlar om. Den senaste nyheten är om en ny riktigt söt robot vid namn BB-8. Roboten är rundlagd och som sagt väldigt gullig. När trailern av den nya filmen presenterades på ett Star Wars-konvent i USA var det den här roboten som stal hela showen, rapporterar Aftonbladet. På konventet berättade man att de från början hade planer på att animera den nya roboten. Sedan bestämde man sig dock för att bygga en riktig robot för att underlätta för de mänskliga skådespelarna som skulle spela mot roboten.

Han Solo är tillbaka

En annan nyhet som rapporterats och som har med filmen att göra är att Han Solo är tillbaka. I och med det blir det första gången som den kända karaktären visar sig sedan originaltriologin. Även den här nyheten presenterades i en av de trailers som visar den nya filmen. Den som spelar karaktären Han Solo är skådespelaren Harrison Ford. Ford var den som spelade Han Solo redan i första filmen som hade premiär 1977.

Flera filmer

Den här filmen som kommer nu i år är självklart inte en utav de första Star Wars-filmerna utan det har gjorts en hel hög filmer och de har spelats in ända sedan 70-talet. De Star Wars-filmer som finns ute nu är:

  • Stjärnornas krig.
  • Rymdimperiet slår tillbaka.
  • Jedins återkomst.
  • Star Wars: Episod I – Det mörka hotet
  • Star Wars: Episod II – Klonerna anfaller
  • Star Wars: Episod III – Mörkrets hämnd