Star Wars-konvent

När nu den sjunde Star Wars-filmen ska ha premiär är det många som knappt kan bärga sig. Star Wars-fans över hela världen förenas i sin längtan efter filmen, samtidigt som många får en anledning att ha fester och konvent inför filmens stundande premiärvisning. Här får dutips för att få till det perfekta Star Wars-eventet.

En del av vår kultur

Nu är det inte bara de riktiga Star Wars-fansen som intresserar sig för den värld som Georg Lucas lyckades skapa. Sagan om stjärnornas krig har blivit en del av den allmänna kulturbildningen, och det finns planer på att bereda en hel Star Wars-utställning i Malmö vid sidan av da Vincis verk. Det tyder på att Star Wars har tagit en så stor del av svenskarnas hjärtan att intresset även har spridit sig till muséer. Och kanske är det inte så konstigt att folk blir fascinerade över denna fantastiska fantasivärld. Den har följts av flera generationer och lyckats med något som få berättelser har lyckats med, nämligen att slå folk med häpnad i över trettio år.

Stjärnornas krig-konvent

????????????????????????????????????????Det har arrangerats otaliga konvent och mässor för Star wars-fans. Men ingenting kan vara roligare än att ordna det själv och bjuda in sina egna vänner. Till konventet hör självklart att alla ska klä ut sig och gå in i rollen som någon av karaktärerna. Oftast har alla någon speciell karaktär som de identifierar sig med eller tycker om extra mycket. Satsa lite extra på kostymen så blir hela upplevelsen roligare.

En väldigt viktig sak att fixa inför eventet är att ni har en bra lokal att vara i. Hyr gärna någon större lokal där man kan få plats med många stationer med olika aktiviteter. Skaffa en banderoll eller en rollup med Star wars-motiv som ni kan använda för att välkomna besökare och visa att ni är seriösa och har tänkt till. Se också till att göra bra marknadsföring för konventet och gör gärna en gästlista som de inbjudna ska anmäla sig till.

Fira in biopremiären

För ett tag sedan visades Star Wars alla filmer i ett filmmaraton på teve. När den tredje filmen ”Star Wars: Episod 3- mörkrets hämnd” skulle visas så stördes sändningen och maratonkvällen förstördes för många. Men förutom att detta lilla missöde inträffade så är Star Wars-maraton en riktigt god idé för den som inte har möjlighet att fixa något större event. Kanske har folk inte sett de första filmerna på länge och behöver komma in i rätt stämning inför att den nya filmen ska komma? Då är det lagom ambitiöst och väldigt trevligt att bjuda in till en filmkväll.

Var i nuet under filmen

????????????????????????????????????????Oavsett om eller hur du har laddat för filmpremiären så är det viktigaste att du kan vara närvarande under filmvisningen. Antagligen har du köat i flera timmar, kanske har du campat utanför biografen, men när du väl sitter i biosalongen och väntar på att filmen ska börja så gör du rätt i att nypa dig själv i armen. Det är så lätt att vara uppe i varv när en sådan här stor sak händer, men det blir en så mycket häftigare upplevelse om du är närvarande och tar in filmens storhet när du ser den första gången. Sedan hör det såklart till att man ska se filmerna om och om igen, och oftast blir de bara bättre och bättre, men det är en speciell känsla när man ser en Star Wars-film för allra första gången. Det finns inte mycket som slår den känslan.